Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Acur Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Acur Dolması



Bulgurlu Acur Dolması Tarifi - Bulgurlu Acur Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Acur Dolması Malzemeleri




Bulgurlu Acur Dolması


6 adet düzgün acur

150 gr kıyma

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz


Acurlar iyi yıkanır Kabuğu soyulmadan, büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir ve içleri oyulur Bulgur yıkanır, süzülür Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, kıyma, salça, karabiber, nane, tuz, yağ ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır Acurlar gevşek doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak 45 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla