06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Acur Dolması
Bulgurlu Acur Dolması Tarifi - Bulgurlu Acur Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Acur Dolması Malzemeleri
Bulgurlu Acur Dolması
6 adet düzgün acur
150 gr kıyma
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Acurlar iyi yıkanır Kabuğu soyulmadan, büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir ve içleri oyulur Bulgur yıkanır, süzülür Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, kıyma, salça, karabiber, nane, tuz, yağ ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır Acurlar gevşek doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak 45 dakika kadar pişirilir
|
|
|