Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması



Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Tarifi - Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Nasıl Yapılır


Malzemeler:


1 kg kereviz

1 yumurta sarısı

250 gr hindi eti (sotelik doğranmış)

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

1 soğan

çay bardağı maydanoz

1 limon suyu

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 demet maydanoz


Yapılışı:


Kerevizleri ayıklayıp ikiye bölün Ortalarını çıkarıp limon suyuna bırakın Kararmamaları için tencereye soğan ve yağ koyun Kavurup et ilave edin Hiç suyu kalmayacak şekilde kavurun Pirinci eleyip 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişirin Ateşten alın Tuz, maydanoz ve biber koyup karıştırın Kerevizleri tencereye koyun ve hazırlanan içi ekleyin Üzerini bir tabakla kapatıp limon suyu gezdirin Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin Yumurta sarısını limonla iyice çırpın Yemeğin suyundan biraz alın, ılıttıktan sonra tencereye ilave edin Bir taşım kaynatın Ocaktan alın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla