Konu
:
Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması
Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Tarifi - Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg kereviz
1 yumurta sarısı
250 gr
hindi eti (sotelik doğranmış)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 soğan
çay bardağı maydanoz
1 limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Kerevizleri ayıklayıp ikiye bölün
Ortalarını çıkarıp limon suyuna bırakın
Kararmamaları için tencereye soğan ve yağ koyun
Kavurup et ilave edin
Hiç suyu kalmayacak şekilde kavurun
Pirinci eleyip 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişirin
Ateşten alın
Tuz, maydanoz ve biber koyup karıştırın
Kerevizleri tencereye koyun ve hazırlanan içi ekleyin
Üzerini bir tabakla kapatıp limon suyu gezdirin
Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin
Yumurta sarısını limonla iyice çırpın
Yemeğin suyundan biraz alın, ılıttıktan sonra tencereye ilave edin
Bir taşım kaynatın
Ocaktan alın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul