Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Yaprak Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Yaprak Sarma



Malzeme:


asma yaprağı

kuru veya taze iç bakla

soğan

zeytinyağı

dereotu

şeker

tuz

limon
Yapılışı:


asma yaprağını sarmaya hazırlayın kuru bakla içiyse haşlayarak taze bakla içiyse kabuklarını soyup incecik dorayarak bir kaba koyun diğer tarafta zeytinyağında bolca soğanı rendeleyip hafifçe kavurun içine tuz şeker karabiber ve ufalttığnız baklaları koyup şöyle bir döndürün ce ocaktan alın ılıyınca içine lima ve dereotunuekleyip aynen diğer sarma gibi sarın yayvanca bir tencerede üstü sıkıştırılmış halde kısık ateşte pişirin iyice soğuyunca limon dilimleri ile süsleyip ikram edin afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla