Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Yapragı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Yapragı Sarması



Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya)


1 su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı un

Kıvam alana kadar su

Tuz

Yeteri kadar taze kiraz yaprağı

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 tatlı kaiığı erik ekşisi

Tuz

1 adet iri kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağı


Bulgur, un, tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır Sarmalar tencereye sıralanır Üzerini geçecek kadar su konur 20 dakika kadar haşlanır Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir Sarmaların üzerine dökülür Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur Yemeğin en üstüne gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla