Konu
:
Kiraz Yapragı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Kiraz Yapragı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiraz Yapragı Sarması
Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya)
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Kıvam alana kadar su
Tuz
Yeteri kadar taze kiraz yaprağı
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaiığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Bulgur, un, tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur
Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır
Sarmalar tencereye sıralanır
Üzerini geçecek kadar su konur
20 dakika kadar haşlanır
Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir
Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir
Sarmaların üzerine dökülür
Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur
Yemeğin en üstüne gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul