Yalnız Mesajı Göster

Elma Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Dolması





Malzemeler


6 elma

250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)

1 yemek kaşığı kişniş

1 fincan Amerikan pirinci

1 yemek kaşğı tereyağı

2 fincan su

1 bardak şeker veya pekmez

tuz

Yapılışı

Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın

Diğer tarafta pirinci haşlayın Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun Elmaları fırın tepsisine dizin

Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla