06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kabak Dolma
Malzemeler
4 orta boy kabak
2 orta boy soğan
25 g tereyağı
150 g dana ve koyun kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
Karabiber,Tuz
Terbiye MALZEMESİ
1 yumurta
½ yemek kaşığı un
½ su bardağı kemik suyu
Yapılışı
Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun
Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın 
Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin
Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin
Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın
|
|
|