Konu
:
Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması
Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Tarifi - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Yapılışı - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Nasıl Yapılır - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Malzemeleri
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 büyük domates
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
30 gr jambon yada salam (doğranmış)
4 yumurta
4 çorba kaşığı acı krema (çok az ısıtılmış)
4 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
1/4 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Büyük bir fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız
Keskin bir bıçakla domateslerin üstlerini kesip atınız, içlerini de oyup atınız
Sonra domatesleri ters olarak bir kağıt üstüne dizip sularının süzülmelerini sağlayınız
Suları süzülen domatesleri fırın tepsisine oyuk kısımları üste gelecek biçimde dizerek içlerine sarımsak, tuz ve biber serpiniz
Her domatesin içine jambon yada salamın 1/4'ünü koyunuz
Üstlerine sarısı dağılmadan birer yumurta kırınız
Yumurtaların üstüne birer çorba kaşığı krema koyup fesleğen (istenirse) ve kaşar peynirini serpiniz
Tepsiyi fırının ortasına sürüp yumurtaları 10 dakika pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, domatesleri servis tabaklarına aktararak servis ediniz
Not: Güzel bir giriş yemeği olan yumurtalı jambonlu domates dolması, taze ekmek ve tereyağ ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul