06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavun Dolması
Kavun Dolması Tarifi - Kavun Dolması Nasıl Yapılır - Kavun Dolması Malzemeleri
Kavun Dolması
Malzemeler
* 2 kg kavun
* 600 gram kıyma
* 3 adet soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 5 yemek kaşığı tereyağ
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3/4 su bardağı kuş üzümü
* 100 gram badem
* 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
* karabiber
* tuz
Hazırlanışı
1 Kuş üzümünün sapları ayıklanıp, sıcak suda beklemeye alınır
2 Bademler sıcak suda 10 dakika bekletilip, kabukları soyulur
3 Soyulan bademler ve dolmalık fıstıklar zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur
4 İnce doğranan soğan ve kıyma tavaya eklenip, kavrulur
5 Kavrulan kıyamlı karışıma, maydanoz, tuz, karabiber, kuş üzümü ve tereyağ eklenip, karıştırıldıktan sonra altı kapatılır
6 Bu arada kavunun kök kısmından bir kapak açılıp, çekirdekleri boşaltılır
7 Kavunun içi kıymalı karışım ile doldurulup, kesilen kapak kapatılır
8 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirilip, sıcak servis edilir
|
|
|