Yalnız Mesajı Göster

Kavun Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavun Dolması



Kavun Dolması Tarifi - Kavun Dolması Nasıl Yapılır - Kavun Dolması Malzemeleri



Kavun Dolması

Malzemeler


* 2 kg kavun

* 600 gram kıyma

* 3 adet soğan

* 1/2 demet maydanoz

* 5 yemek kaşığı tereyağ

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

* 3/4 su bardağı kuş üzümü

* 100 gram badem

* 1/2 su bardağı dolmalık fıstık

* karabiber

* tuz


Hazırlanışı


1 Kuş üzümünün sapları ayıklanıp, sıcak suda beklemeye alınır

2 Bademler sıcak suda 10 dakika bekletilip, kabukları soyulur

3 Soyulan bademler ve dolmalık fıstıklar zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur

4 İnce doğranan soğan ve kıyma tavaya eklenip, kavrulur

5 Kavrulan kıyamlı karışıma, maydanoz, tuz, karabiber, kuş üzümü ve tereyağ eklenip, karıştırıldıktan sonra altı kapatılır

6 Bu arada kavunun kök kısmından bir kapak açılıp, çekirdekleri boşaltılır

7 Kavunun içi kıymalı karışım ile doldurulup, kesilen kapak kapatılır

8 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirilip, sıcak servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla