Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Peynir Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Peynir Dolması



peynir dolması nasıl yapılır - peynir sarması
Malzemeler:


400 g taze peynir,

5 yeşil soğan,

5 diş sarmısak,

1 bağ soğancık,

karabiber,

tuz,

taze defne yapraklan (yoksa kestane ya da asma yaprakları),

birkaç karanfil,

6 çorba kaşığı zeytinyağı,

200 g beyaz peynir,

2 tatlı kaşığı iri öğütülmüş karabiber

Tarifi:


Taze peyniri, 2 kıyılmış yeşil soğan, 2 diş sarmısak, kıyılmış soğancık, karabiber ve tuz ile karıştırın Küçük toplar yapın, topları defne, kestane ya da asma yapraklarına sarın, yaprakları karanfiller ile tutturun, etrafına natürel rafya sarın Dolmaları bir servis tabağına tepeleme olarak dizin, üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin


Beyaz peyniri küp halinde kesin ve bir kabın içine koyun İri öğütülmüş karabiber, kalan ezilmiş sarmısağı ve halka şeklinde doğranmış yeşil soğanları ilave edin, zeytinyağı gezdirin Acılı sevenler kıyılmış sivri biber koyabilir Peyniri bir gece boyunca bekletin Beraber servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla