Konu
:
Milföye Sarılı Soğan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Milföye Sarılı Soğan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföye Sarılı Soğan Dolması
Milföye Sarılı Soğan Dolması Tarifi - Yapılışı - Milföye Sarılı Soğan Dolması Malzemeleri
malzemeleri (10 kişilik)
* 400 gram taze tonbalığı
* 500 gram milföy hamuru
* 3 adet büyük boy soğan
* 2 adet arpacık soğanı
* Kapari
* 1 adet defne yaprağı
* Üzerine sürmek için
* Yumurta
* Tereyağı
* Tuz
Soğan dolması tarifi
1
Tonbalığını 1 adet defne yaprağıyla kaynayan suda haşlayın
Süzüp soğuması için kenara alın
Soğanları soyup ortadan bölmeden, içine ulaşacak kadar kabuklarını ayırın
Kabukları 20 dakika haşlayıp süzün
Dilimlediğiniz arpacık soğanlarına tuz serpip kapariyle tereyağında pişirin
Tonbalığını aktarın
Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin
Kapağını kapatıp 50 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin
Blendır ile çekip püre kıvamına getirin
2
Balıklı karışımla soğan kabuklarının içini doldurun
Hamurları unlu tezgaha yayıp çırpılmış yumurta sürün
Soğanların genişliğinde şeritler kesin
Şeritlerle dolmaları sarıp yumurta sürün
190 derece fırında 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul