Konu
:
İspanaklı Göğüs Sarması
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Göğüs Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Göğüs Sarması
Ispanaklı Göğüs Sarması Tarifi - Ispanaklı Göğüs Sarması Yapılışı - Sarma Tarifleri
1 büyük tavukgöğsü
250 gr ıspanak
2 adet havuç
1 adet soğan
2 yumurta
1 çorba kaşığı salça
Tavuk göğsünün temizlenmesi: Keskin bir bıçakla tavuk eti kemiğinden kazınarak ayrılır
Tavuk kafesi tamamen çıkartılır
Derisi üstünde kalıp zedelenmemesi gerekir
Etin kaim olan yerleri bıçakla ince biftek gibi kesilip etin az olduğu bölgelere konup tavuk göğsü kemiksiz bir kare şekline getirilir
Ispanaklar ayıklanıp bol suda birkaç kez yıkanıp, küçük küçük doğranır
Havuç kazınıp ufak ufak doğranır
Soğanın kabuğu soyulup incecik kıyılır
Tavaya yağ konup doğranmış soğan kavrulur
Havuç ve tuz katılarak kısık ateşte bir miktar kavrulur
Ispanaklar ilave edilip, üzeri kapakla örtülüp pişirilir
Ispanaklar yumuşayınca ateşten alınır
Fazla suyu süzdürülür
Yumurtalar da bir kap iyice haşlanıp suyu süzdürülür
Kabuklan soyulur
Tavuk göğsünün üzerine uzunlamasına ıspanaklı iç yaydırılır
Haşlanmış yumurtalar uzunlamasına ortadan ikiye bölünür
Yumurtalar göğsün üzerine uzunlamasına sıralanır
Göğüs dikkatlice içindeki malzeme dışan taşınlmadan rulo şeklinde sarılır
Tavuk rulosu kalın bir iple rosto gibi sıkıca sarılır
Bir tencereye yerleştirip az bir su ile kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir
Veya mini fırında pişirilir
Piştikten sonra ipler kesilip çıkarılır
İnce ince dilimlere bölünüp yanında bir garnitürle servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul