Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Göğüs Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Göğüs Sarması



Ispanaklı Göğüs Sarması Tarifi - Ispanaklı Göğüs Sarması Yapılışı - Sarma Tarifleri

1 büyük tavukgöğsü

250 gr ıspanak

2 adet havuç

1 adet soğan

2 yumurta

1 çorba kaşığı salça


Tavuk göğsünün temizlenmesi: Keskin bir bıçakla tavuk eti kemiğinden kazınarak ayrılır Tavuk kafesi tamamen çıkartılır Derisi üstünde kalıp zedelenmemesi gerekir Etin kaim olan yerleri bıçakla ince biftek gibi kesilip etin az olduğu bölgelere konup tavuk göğsü kemiksiz bir kare şekline getirilir

Ispanaklar ayıklanıp bol suda birkaç kez yıkanıp, küçük küçük doğranır Havuç kazınıp ufak ufak doğranır Soğanın kabuğu soyulup incecik kıyılır Tavaya yağ konup doğranmış soğan kavrulur

Havuç ve tuz katılarak kısık ateşte bir miktar kavrulur Ispanaklar ilave edilip, üzeri kapakla örtülüp pişirilir Ispanaklar yumuşayınca ateşten alınır Fazla suyu süzdürülür

Yumurtalar da bir kap iyice haşlanıp suyu süzdürülür Kabuklan soyulur

Tavuk göğsünün üzerine uzunlamasına ıspanaklı iç yaydırılır Haşlanmış yumurtalar uzunlamasına ortadan ikiye bölünür Yumurtalar göğsün üzerine uzunlamasına sıralanır Göğüs dikkatlice içindeki malzeme dışan taşınlmadan rulo şeklinde sarılır Tavuk rulosu kalın bir iple rosto gibi sıkıca sarılır

Bir tencereye yerleştirip az bir su ile kısık ateşte döndüre döndüre pişirilir Veya mini fırında pişirilir

Piştikten sonra ipler kesilip çıkarılır İnce ince dilimlere bölünüp yanında bir garnitürle servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla