Konu
:
Bulgurlu Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Pazı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır
Malzemeler
2 demet pazı
3-4 adet orta boy soğan
1
5 çay bardağı kadar sıvıyağ
1-1
5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pirinç
yarım demetten az maydanoz
tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynar su
Hazırlanışı
Öncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır
Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp çıkarılır
Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirilip süzülmeye bırakılır
Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanarak süzülür
İçi için 1 su bardağı kadar su kaynatılır
Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir
Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır
Bulgur ve pirinç karışımı da eklenir
Son olarak kıyılmış maydanoz konulur
Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra çok az üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir
(tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak) Kapağı kapatılıp soğutulur
Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir
Serilmese de olur ama en alttaki kat genelde suyun içinde kaldığından hamur oluyor
Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır
Ben pazıyı iri sarmayı tercih ediyorum çünkü daha çok yakışıyor
Ama üzüm yaprağında aynı içten çok ince sarınca daha güzel oluyor
Sarma işlemi bittikten sonra en üstüne biraz tuz, sıvıyağ ve kaynattığımız su ilave edilerek (az gelirse pişerken ilave edilebilir)kısık ateşte pişirilir
Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edilir
Afiyet olsun
Not: Bu iç ile lahana ve yaprak da sarabilirsiniz
Yalnızca pirinçten yapılan iç gibi ağır ve yoğun olmuyor
Ben bütün sarmalarımı bu içten yapıyorum ve şu ana kadar beğenmeyen olmadı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul