06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Domates Dolması
Etli Domates Dolması Tarifi - Etli Domates Dolması Yapılışı

Etli Domates Dolması

Malzemeler
* l kg domates
* 300 gr kıyma
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet domates(küp doğranmış)
* l adet soğan(ince doğranmış)
* l-2 adet yeşil sivribiber(ince kıyılmış)
* l çorba kaşığı Sana
* Maydanoz(ince kıyılmış)
* Tuz,karabiber
*l tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç, domates, sivribiber,tuz,biber ve maydanozu katıp iyice karıştırın Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın
2 Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şeklinde kesin
3 içlerini oyarak bir kaba boşaltın
4 Domateslerin içlerine dolma harcını doldurup bir tepsiye yerleştirin Domateslerin içlerinden çıkan suya tozşekeri koyup, eritin
5 Bu şekerli suyu,dolmaların üzerini örtecek şekilde dökün ve Sana’yı ekleyin Fırında veya ağzını kapatıp,ateş üzerinde pişirin
6 Pirinçler uzayınca ateşten alıp,servis yapın
PÜF NOKTASI:
Önce,bir çay kaşığı ile domateslerin çekirdeklerini çıkartın Sonra,bir bıçak ile,
dibini delmeden,damarlı et kısımlarını yavaş yavaş çıkartın Çıkartılan bu kısımları(çekirdekler hariç)
dolma içi yapımında kullanın

AFİYET OLSUN 
|
|
|