06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi - Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
1 kg dolmalık biber
1 Demet nane (veya 1 çorba kaşığı kuru nane)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı tarçın
Biberleri yıkayınız, sap kısımlarını içine bastırarak çıkartıp, çekirdeklerini boşaltınız
Soğanı incecik kıyıp derin bir kaba koyunuz İçine kabukları soyulup küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tuz, şeker, yenibahar, tarçın ilave edip biraz yoğurunuz Pirinç, kuş üzümü, zeytinyağı katıp karıştırınız
Biberlerin içine sıkıca doldurunuz Biberlerin ağız kısıımları karşılıklı gelmek üzere geniş bir tencereye yan yana diziniz 1,5 su bardağı sıcak su ve 1/2 çay kaşığı, tuz ilâve ediniz Hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar 30-35 dakika pişiriniz Tenceresi ile soğutup servis tabağına yerleştiriniz
|
|
|