06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Patlıcan Dolması
Bulgurlu Patlıcan Dolması Tarifi - Bulgurlu Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Patlıcan Dolması Malzemeleri
Bulgurlu Patlıcan Dolması
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet iri kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarımşar demet dereotu, maydanoz, taze nane
Tuz, karabiber
2 adet domates
2,5 su bardağı su
Yapımı:
Patlıcanlar soyulmadan boyuna 3 parçaya kesilir, içi oyulur Soğan ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine yıkanmış bulgur ve salça konur, birkaç dakika kavrulur Üzerine 1,5 su bardağı su, karabiber, tuz eklenir, 5 dakika sonra kıyılmış yeşillik atılır, ateşten alınır Yarım saat demlendirilir Daha sonra patlıcanlara doldurulur, üzerine doğranmış domates konur, tencereye dizilir Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir Orta ateşli ocakta yarım saat pişirilir Ilık servis yapılır
|
|
|