Konu
:
Bademli Dana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Dana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Dana Sarması
Bademli Dana Sarması Tarifi - Bademli Dana Sarması Nasıl Yapılır - Bademli Dana Sarması Malzemeleri
Bademli Dana Sarması
Malzemeler:
8 adet dana bifteği
100 gr
badem
2 çorba kaşığı üzüm
1 su bardağı kaşar rendesi
3 adet sivri biber
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sirke
1 fincan üzüm suyu
1 demet maydanoz
Maydanoz, kabukları ayıklanmış bademler, üzüm, peynir, yeşilbiber, tuz ve karabiber iyice harmanlanır
Masaya yatırılan bifteklere hazırlanan içten koyularak rulo yapılır ve ip ile veya kürdan batırılarak tutturulur
Bir kızartma tavasında yağı kızdırdıktan sonra her tarafı kızaracak şekilde kızartılır
Üzüm suyu, sirke ve 1 fincan su ilave edilerek ocakta kısık ateşte tekrar pişirilir
İpleri temizlenip pilav ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul