Konu
:
Fırında Etli Soğan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Etli Soğan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Etli Soğan Dolması
Fırında Etli Soğan Dolması Tarifi - Fırında Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır - Fırında Etli Soğan Dolması Malzemeleri
Fırında Etli Soğan Dolması
8 adet orta boy soğan
250 gr
dolmalık kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, biber, baharat
Maydanoz
Soğanların dış kabuklarını soyup iyice yıkayınız
Seçtiğiniz soğanların mümkün olduğunca aynı boyda olmasına dikkat ediniz
Yıkadığınız soğanları suda 15-20 dakika haşlayınız
Kıymanın içine bayat ekmek içini, tuzu, biberi, bir adet yumurtayı, baharatı koyup yoğurunuz
İçiniz hazır olunca soğanların üstünden bıçakla keserek muntazam kapak kaldırınız
Soğanların içini arzunuza göre boşaltınız
Boşalttığınız yere dolma içini doldurunuz
Fırına girecek cam bir kaba diklemesine yerleştiriniz
Üzerine bir bardak su ve katıyağı koyup orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişiriniz
Piştikten sonra iyice kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak ikram ediniz
Not: Soğanların içinden çıkardığınız parçaları ezdikten sonra kabın dibine koyarsanız, lezzetli bir su elde edersiniz
Üzerine limon sıkarak yemeyi de bir deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul