Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Biber Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Biber Dolması



Malzemeler

4 diş sarmısak

1 adet chili biber

karabiber

120 ml zeytinyağı

100 gram pirinç

800 ml sebze suyu

100 gram arpacık soğanı

2 top mozarella

250 gram domates

tuz

1 demet fesleğen


Yemeğin Tarifi

Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup, ezin Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın 45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın Kalan püreyi ayırın Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın İçine tuz ve karabiber ek


Alıntı Yaparak Cevapla