Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Soğan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Soğan Dolması






Malzemeler:


6 kırmızı soğan

2 çay bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı domates salçası

Yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı

Tuz

150 gr kuzu kıyma

3 domates

2 soğan

Yarım su bardağı pirinç

1'er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon

4 diş sarımsak

Bir kaç dal maydanoz


Malzemeler:


Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin İç kısımlarını çıkarın İçi boş soğanları birer tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün


Dolma harcını hazırlamak için soğan ve sarımsakları soyup kıyın Domatesleri soyup doğrayın Pirinci yıkayıp süzün Kıymayı derin bir kaseye alın Soğan, sarımsak, domates, pirinç, bir kaşık salça, tuz ve baharatı ilave edip iyice karıştırın Soğanların içini dolma harcı ile doldurun Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin


Sos için sıcak su, kalan salça ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün Orta ateşte 20 dakika pişirin Ocaktan alıp servis tabağına aktarın Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla