Konu
:
Kırmızı Soğan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Soğan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Soğan Dolması
Malzemeler:
6 kırmızı soğan
2 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı
Tuz
150 gr kuzu kıyma
3 domates
2 soğan
Yarım su bardağı pirinç
1'er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon
4 diş sarımsak
Bir kaç dal maydanoz
Malzemeler:
Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin
İç kısımlarını çıkarın
İçi boş soğanları birer tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün
Dolma harcını hazırlamak için soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Domatesleri soyup doğrayın
Pirinci yıkayıp süzün
Kıymayı derin bir kaseye alın
Soğan, sarımsak, domates, pirinç, bir kaşık salça, tuz ve baharatı ilave edip iyice karıştırın
Soğanların içini dolma harcı ile doldurun
Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin
Sos için sıcak su, kalan salça ve ayçiçeği yağını bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün
Orta ateşte 20 dakika pişirin
Ocaktan alıp servis tabağına aktarın
Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul