Konu
:
Kestaneli Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Sarma
Kestaneli Sarma Tarifi - Kestaneli Sarma Yapılışı - Sarma Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
500 gr yaprak
500 gr soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı
nane
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Yaprakları soğuk suda yıkayın
Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun
1 çay bardağı su ile pişirin
Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun
Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin
10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın
Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin
Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul