Konu
:
Baklalı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Enginar Dolması
İçindekiler
2 adet enginar
200 gram iç bakla
1/2 su bardağı pirinç
4 sap taze soğan
1/4 demet dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Taze soğan ince ince doğranır
İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır
İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur
Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir
50 dakika kadar orta ateşte pişirilir
İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul