Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Enginar Dolması





İçindekiler


2 adet enginar

200 gram iç bakla

1/2 su bardağı pirinç

4 sap taze soğan

1/4 demet dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

Hazırlanışı


Taze soğan ince ince doğranır

İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır

Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır

İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur

Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir

50 dakika kadar orta ateşte pişirilir

İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla