Konu
:
Vişneli Yaprak Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Yaprak Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Yaprak Sarması
Vişneli Yaprak Sarması - Vişneli Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler:
* Asma yaprağı
* 3 kuru soğan
* 1,5 su b
pirinç
* 2 çorba k
dolmalık fıstık
* 2 çorba k
kuş üzümü
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam dereotu
* 1 kase dondurulmuş vişne
* Tuz,karabiber,yenibahar
* Dolma baharı,kuru nane
* Zeytinyağı
* Tozşeker,limon,su
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağını dökün
Üzerine 2 çorba kaşığı dolamalık fıstığı dökün ve kavurun
Daha sonra üzerine soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edin
Sonrasında pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edin
İyice kavrulunca1,5 su bardağı kadar su vererek pişmeye bırakın
İç harcın ilk sıcaklığı çıkınca asma yapraklarının üzerine biraz iç harç bir de vişne tanesi koyarak sarın
Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine limon dilimleri dizerek zeytinyağı gezdirin
Üzerine bir tabak kapattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul