Yalnız Mesajı Göster

Adana Şırdan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Şırdan Dolması



Adana Şırdan Dolması tarifi - Adana Şırdan Dolması yapilisi

MALZEMELER: (4 Kişilik) 4 adet şırdan

250 gr kıyma Yarım kilo pirinç

Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber

TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir


YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir

Alıntı Yaparak Cevapla