Konu
:
Adana Şırdan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Adana Şırdan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Şırdan Dolması
Adana Şırdan Dolması tarifi - Adana Şırdan Dolması yapilisi
MALZEMELER:
(4 Kişilik) 4 adet şırdan
250 gr
kıyma Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
TEMİZLENİŞİ:
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır
İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır
Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır
Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir
3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul