Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Domates Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Domates Dolması



Mantarlı Domates Dolması Tarifi - Mantarlı Domates Dolması Yapılışı - Mantarlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Mantarlı Domates Dolması Malzemeleri

Malzemeler :

Domates 6 Adet

Komili Riviera zeytinyağ 3 Yemek Kaşığı

Mantar 20 Adet

Kuru soğan 2 Adet

Galeta unu 1/2 Su Bardağı

Sarımsak 3 Diş

Rendelenmiş yağsız kaşar peynir 1 Su Bardağı

Kekik 1 Tatlı Kaşığı

Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı

Maydanoz1/2 Demet

Tuz

Çekilmiş karabiber


YAPILIŞI:

1- Domateslerin içlerini dolmalık hazırlar gibi çıkartın Çıkardığınız domateslerin içlerini bir kaseye koyun

2- Kuru soğan yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıkladıktan sonra kıyın

3- Mantarların saplarını çıkarıp ortadan dörde bölün

4- Harcı için: Yayvan bir tencerede Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyuçekene kadar kavurun

5- Mantarlar kavrulunca içine çıkardığınız domateslerin içlerini ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin

6- En son olarak harcın içine kekiği, galeta ununu, kıyılmış maydonozu, kırmızı pul biberi, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirdikten sonra ateşten alıp içine rendelenmiş yağsız kaşar peynirini karıştırın

7- Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız peynirli harcı domateslerin içine doldurun Mantarlı domates dolmalarını fırın tepsisine dizip önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika domatesler yumuşayıncaya pişirip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla