Konu
:
Mantarlı Domates Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Domates Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Domates Dolması
Mantarlı Domates Dolması Tarifi - Mantarlı Domates Dolması Yapılışı - Mantarlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Mantarlı Domates Dolması Malzemeleri
Malzemeler :
Domates 6 Adet
Komili Riviera zeytinyağ 3 Yemek Kaşığı
Mantar 20 Adet
Kuru soğan 2 Adet
Galeta unu 1/2 Su Bardağı
Sarımsak 3 Diş
Rendelenmiş yağsız kaşar peynir 1 Su Bardağı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Maydanoz1/2 Demet
Tuz
Çekilmiş karabiber
YAPILIŞI:
1- Domateslerin içlerini dolmalık hazırlar gibi çıkartın
Çıkardığınız domateslerin içlerini bir kaseye koyun
2- Kuru soğan yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıkladıktan sonra kıyın
3- Mantarların saplarını çıkarıp ortadan dörde bölün
4- Harcı için: Yayvan bir tencerede Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca içine mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyuçekene kadar kavurun
5- Mantarlar kavrulunca içine çıkardığınız domateslerin içlerini ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin
6- En son olarak harcın içine kekiği, galeta ununu, kıyılmış maydonozu, kırmızı pul biberi, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirdikten sonra ateşten alıp içine rendelenmiş yağsız kaşar peynirini karıştırın
7- Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız peynirli harcı domateslerin içine doldurun
Mantarlı domates dolmalarını fırın tepsisine dizip önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika domatesler yumuşayıncaya pişirip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul