Yalnız Mesajı Göster

Bl Kabağı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bl Kabağı Dolması



Bl Kabağı Dolması Tarifi - Bl Kabağı Dolması Nasıl Yapılır - Bl Kabağı Dolması Malzemeleri

BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ

1 küçük balkabağı
1 bardak pirin
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı üzüm
1 kahve kaşığı şeker
3 kahve kaşığı tuz
kırmızıbiber
karabiber
2 çay kaşığı şeker
Yapılışı Kabağın kabuklarını soyun Ağız kısmından bir kapak çıkartın içini boşaltın iyice yıkayın

Diğer tarafta bir tencereye yağı ve pirinci koyun Harlı ateşte kavurun Azar azar sıcak su, tuz koyarak diri pilav gibi pişirin

Fıstık, üzüm, biber, tuz, şeker ilave ederek 3-4 dakika kavurun Sonra kabağa bu harcı doldurun Çıkardığınız kapağı kapatarak kapak, tencerenin dibine gelecek şekilde oturtun

Tencerenin yarınsından iki parmak yukarıya kadar su koyun iki kaşık şeker ilave edin ilik gibi pişene kadar orta sıcaklıkta bırakın Soğuyunca servis tabağına alarak dilimlere bölün Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla