Konu
:
Bl Kabağı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Bl Kabağı Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bl Kabağı Dolması
Bl Kabağı Dolması Tarifi - Bl Kabağı Dolması Nasıl Yapılır - Bl Kabağı Dolması Malzemeleri
BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ
1 küçük balkabağı
1 bardak pirin
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı üzüm
1 kahve kaşığı şeker
3 kahve kaşığı tuz
kırmızıbiber
karabiber
2 çay kaşığı şeker
Yapılışı Kabağın kabuklarını soyun
Ağız kısmından bir kapak çıkartın
içini boşaltın
iyice yıkayın
Diğer tarafta bir tencereye yağı ve pirinci koyun
Harlı ateşte kavurun
Azar azar sıcak su, tuz koyarak diri pilav gibi pişirin
Fıstık, üzüm, biber, tuz, şeker ilave ederek 3-4 dakika kavurun
Sonra kabağa bu harcı doldurun
Çıkardığınız kapağı kapatarak kapak, tencerenin dibine gelecek şekilde oturtun
Tencerenin yarınsından iki parmak yukarıya kadar su koyun
iki kaşık şeker ilave edin
ilik gibi pişene kadar orta sıcaklıkta bırakın
Soğuyunca servis tabağına alarak dilimlere bölün
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul