Yalnız Mesajı Göster

Lorlu Pazı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lorlu Pazı Sarması



Lorlu Pazı Sarması Tarifi - Lorlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Lorlu Pazı Sarması Malzemeleri



Malzemeler:


1 demet pazı


2 soğan


1 su bardağı ince bulgur


1 su bardağı sıcak su


1 su bardağı süt


30 gr tereyağı


Yarım limonun suyu


1 su bardağı lor peyniri


1 çorba kaşığı domates salçası


2 kahve fincanı zeytinyağı


3-4 dal maydanoz


1 çay kaşığı pul biber


1 çay kaşığı nane


Tuz


Hazırlanışı:


Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın Soğanları soyup rendeleyin Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun Maydanozu kıyın Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin Suyunu tamamen çekene kadar bekletin Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin İçlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın Hazırladığınız sarmaları yerleştirin Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın Soğuk veya ılık servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla