Konu
:
Lorlu Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Pazı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Pazı Sarması
Lorlu Pazı Sarması Tarifi - Lorlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Lorlu Pazı Sarması Malzemeleri
Malzemeler:
1 demet pazı
2 soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
30 gr tereyağı
Yarım limonun suyu
1 su bardağı lor peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
2 kahve fincanı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin
Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın
Soğanları soyup rendeleyin
Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun
Maydanozu kıyın
Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin
Suyunu tamamen çekene kadar bekletin
Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın
Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın
Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin
İçlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın
Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın
Hazırladığınız sarmaları yerleştirin
Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün
10 dakika pişirip ılınmaya bırakın
Soğuk veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul