Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Pancar Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Pancar Sarması



pancar sarması nasıl yapılır - mısırlı sarmaMalzemeler:


3 bağ pancar

500 gr çekinti mısır

2 soğan

30 gr tereyağı

1 kahve fincanı sıvıyağ

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı biber salçası

1 kâse sarımsaklı yoğurt

Tuz

Kırmızı tozbiber



Tarifi:


Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Tereyağını eritip soğanı kavurun Kırmızıbiber ve tuz ilave edip Karıştırın Sosu ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın Pancarların sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün Damarlı kısımlarından ikiye kesin


Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin Salçayı suyla ezin Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın


Not: Çekinti mısır, değirmende az dövülmüş kırık mısıra verilen ad Arzuya göre yemeğe et suyu ilave edebilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla