Yalnız Mesajı Göster

Kırşehir Ayva Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırşehir Ayva Dolması



Kırşehir Ayva Dolması Tarifi - Kırşehir Ayva Dolması Yapılışı - Kırşehir Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Kırşehir Ayva Dolması Malzemeleri

Ayvaların kabukları soyulup, içleri oyulurDaha sonra kıyma, çeşitli baharatlar, salça ve pirinç karıştırılıp yoğrularak iç hazırlanırHazırlanan bu iç ayvanın içerisine doldurulur ve tencereye dizilirÜzerine yeteri kadar tuz ve su ilave edilerek ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilirDaha sonra üzerine şeker veya pekmez ilave edilir İyice piştikten sonra ocaktan indirilir Tereyağ yakılarak üzerine dökülür ve servis yapılır



Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla