Konu
:
Kırşehir Ayva Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kırşehir Ayva Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırşehir Ayva Dolması
Kırşehir Ayva Dolması Tarifi - Kırşehir Ayva Dolması Yapılışı - Kırşehir Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Kırşehir Ayva Dolması Malzemeleri
Ayvaların kabukları soyulup, içleri oyulur
Daha sonra kıyma, çeşitli baharatlar, salça ve pirinç karıştırılıp yoğrularak iç hazırlanır
Hazırlanan bu iç ayvanın içerisine doldurulur ve tencereye dizilir
Üzerine yeteri kadar tuz ve su ilave edilerek ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Daha sonra üzerine şeker veya pekmez ilave edilir
İyice piştikten sonra ocaktan indirilir
Tereyağ yakılarak üzerine dökülür ve servis yapılır
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul