Konu
:
Ayvalı Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Lahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Lahana Sarması
Lahana Sarması Tarifi - Sarma Yemekleri Tarifleri -Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Ayvalı Lahana Sarması Malzemeleri
Malzemeler
* 1 adet orta boy Lahana
* 2 adet Ayva
* 2 su bardağı Pirinç
* 2 adet Soğan
* 250 gr Kıyma
* 1/2 demet Maydanoz
* Karabiber
* 1 çay bardağı Sıvı Yağ
* Nane
* Kırmızı Toz Biber
* Tuz
*
* 6 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
2 Su bardağı pirinci 1 saat sıcak suda bekletin
Soğanı yemeklik doğrayın
Rendelenmiş ayva, tuz, kıyma, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, karabiber, nane, yağın yarısını karıştırın
Pirinci de süzüp, karışıma ekleyin
Lahanaları yaprak yaprak ayırın
Haşlayıp, suyunu sıkın
Hazırladığınız içten 1 çorba kaşığmı ortalarına ilave edin
Sarıp, tepsiye dizin
Üzerine kalan yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin
2 su bardağı su koyun
200 derece fırında 25 dakika pişirin
Üzerine nane ve kırmızı tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul