Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü



Kıymalı Enginar Dolması Tarifi - Uşak Usulü Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Kıymalı Enginar Dolması Malzemeleri



Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü




Malzemeler


7-8 adet temizlenmiş taze enginar

İçi İçin

250 gr orta yağlı kıyma

6-7 adet taze yeşil soğan

1 su bardağı pirinç

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 demet taze nane

2 çay kaşığı tuz

karabiber


Hazırlanışı


Temizlenmiş taze enginarları kararmamaları için bol limonlu suda bekletin Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun

Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin İncecik kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın Tuz ve karabiberi serpiçtirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin

Enginarları limonlu sudan çıkarıp yıkayın Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin Sıcak suyu enginarların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın Yani, enginarların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek

Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte, enginarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır Sıcak sıcak servis yapın



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla