Konu
:
Soslu Bıldırcın Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Bıldırcın Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Bıldırcın Dolması
Bıldırcın Dolması Tarifi - Soslu Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır - Soslu Bıldırcın Dolması Malzemeleri
Soslu Bıldırcın Dolması
Malzemeler
10 adet bıldırcın
10 adet bıldırcın ciğer
150 gr pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bıldırcınlar ayıklanıp içleri temizlenir
İyice yıkanıp süzdürülür
Tencerede tereyağı eritilip dolmalık fıstık eklenir
Fıstık renk alınca soğan ilave edilir
3 – 4 dakika kadar kavrulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranmış ciğer ilave edilir
Tuz, biber, yenibahar, kuşüzümü eklenir, beraber 2 dakika kavrulur
2 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır
Pirinç ılık suda ıslatılır
İyice yıkanıp süzdürüldükten sonra tencerede tereyağı eritilip süzdürülen pirinç tencereye boşaltılır
7 – 8 dakika kadar kavrulur
Hazırlanan fıstıklı ciğerli karışım pirincin içine dökülür
İyice karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır
Kısık ateşte 8 – 10 dakika bekletilir
(Pirincin biraz diri olması gerekiyor) İç malzemeye dereotu ilave edilir
Kaşık yardımıyla bıldırcınlara doldurulur ve fırın tepsisine dizilir
Bıldırcınların üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ sürülür, tuz ve biber serpilir
Fırın tepsisine 1/2 su bardağı su dökülerek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika kadar pişirilir
Sosun hazırlanışı
Et suyu ocakta kaynatılır
Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu ayrı bir kapta karıştırılır
Et suyundan 1 kepçe alınarak bu karışıma dökülüp karıştırılır
Yaptığımız karışım et suyuna yedirilir
Tuzu ilave edilip 3 – 4 dakika kaynatılır
Dolmaların üzerine dökülüp, dolmalar 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul