Konu
:
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması
Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması tarifi - Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması yapilisi
Malzemesi:
4 adet taze enginar (soyulmuş)
8 adet tuzu alınmış asma yaprağı
1 adet ince dilimlenmiş domates
1 su bardağı zeytinyağ
1 adet yağlı kağıt
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su
Dolma içinin hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağ kızdırılır, çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır
Doğranmış kuru soğan ilave edilip 8 – 10 dakika kavrulur
Pirinçler ıslatılıp süzdürüldükten sonra tencereye katılarak 4 -5 dakika kavrulur
Bütün baharatlar eklenip karıştırılır
1 su bardağı kaynamış su dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletilir
Soğuyunca maydanoz ve dereotu ilave edilir
Dolmanın hazırlanışı:
Temizlenmiş enginarların içine dolma harcından konur ve üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir
Tuzu alınmış asma yaprağıyla sarılır
Yağlanmış yağlı kağıda sarılarak fırın tepsisine dizilir
Zeytinyağ, tuz ve su eklenir
30 dakika fırında pişirilir
Soğuyunca servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul