Konu
:
Havuç Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Dolması
Malzemeler :
* 6 adet iri havuç
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı pirinç
* 4 adet soğan
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çorba kaşığı yenibahar
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 çay kaşığı şeker
* Yarım demet dereotu
* Tuz
Tarifi
Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın
Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın
Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun
Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin
Tencereye yarım su bardağı su ekleyip
Ağır ateşte 15 dakika pişirin
İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın
Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun
Bir tepsiye yerleştirin
Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin
Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul