Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Etli Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Etli Dolma



Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi

Malzemesi:

500 gr kıyma 250 gr asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz

Tarifi:

• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin

• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün

• İçlerini çıkarıp tuz sürün

• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun

• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun

• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın

• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun

• Yaprağı iki yanından içe katlayın

• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın

• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun

• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin

• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün

• 10 dakika daha pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla