06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Etli Dolma
Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi

Malzemesi:
500 gr kıyma 250 gr asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz
Tarifi:
• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin
• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün
• İçlerini çıkarıp tuz sürün
• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun
• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun
• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın
• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun
• Yaprağı iki yanından içe katlayın
• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın
• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun
• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin
• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün
• 10 dakika daha pişirip servis yapın
|
|
|