Yalnız Mesajı Göster

Saray Usulü Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usulü Lahana Dolması



MALZEMELER

1 adet orta boy lahana,

2 çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kasığı salça,

6 adet küçük boy soğan

500 gram kıyma,

1 çay kasığı kuru fesleğen

1 çay kasığı karabiber,

1 demet maydanoz

3 çay bardağı kırık pirinç,

2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri

tuz ve su



HAZIRLANIŞI

Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun Bütün olarak haşlayın

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun Kıymayı ilave edin Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin Tencereyi ocaktan alın Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın

Haşlanmış lahananın suyunu süzün Yapraklarını tek tek ayırın Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın Üzerine lahana yaprağı kapatın Tekrar kıymalı harçtan koyun Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin Dilimleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla