Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Lahana Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Lahana Sarması



Tavuklu Lahana Sarması Tarifi - Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Tavuklu Lahana Sarması Malzemeleri


Tavuklu Lahana Sarması


Elif Korkmazel


2 kg lahana

4 adet soğan

1 demet maydanoz

15 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

4 adet tavuk göğsü

15 çorba kaşığı pirinç

4-5 su bardağı su

Pul biber

Kimyon

Tuz


Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirerek süzün Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin Pirinci ilave edin Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla