Konu
:
Tavuklu Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Lahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Lahana Sarması
Tavuklu Lahana Sarması Tarifi - Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Tavuklu Lahana Sarması Malzemeleri
Tavuklu Lahana Sarması
Elif Korkmazel
2 kg
lahana
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet tavuk göğsü
1
5 çorba kaşığı pirinç
4-5 su bardağı su
Pul biber
Kimyon
Tuz
Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın
Soğuk sudan geçirerek süzün
Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın
Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin
Pirinci ilave edin
Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin
Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin
Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun
Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul