Konu
:
Mısırlı Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Yaprak Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Yaprak Sarma
Mısırlı Yaprak Sarma Tarifi - Mısırlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Mısırlı Yaprak Sarma Malzemeleri
1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gr
taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Buğdayı akşamdan suya koyun
Asma yapraklarını beş dakika haşlayıp süzün
Yemeklik doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun
Mısır, buğday ve bulguru ilave edin
Kalan tereyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip ağır ateşte 10 dakika demlendirin
Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin
Yaprakların içine harcı koyarak sarın
Üzerine yarım limon sıkıp iki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul