Konu
:
Tereyağlı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Enginar Dolması
Tereyağlı Enginar Dolması Tarifi - Tereyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Tereyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
Tereyağlı Enginar Dolması
6 iri enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
2 büyük yağlı kağıt (hafifçe ıslatılıp buruşturulmuş)
Harcı:
300 gr kuzu kıyması
2 iri soğan (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı tereyağı
1/3 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
4 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
2 yumurtanın akı
1/4 su bardağı su
Hazırlama suyu:
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
Önce harcı hazırlayınız
Orta boy bir tencerede 4 çorba kaşığı tereyağı eritiniz
Soğanı atıp 5 dakika hafifçe kavurunuz
Kıymayı, pirinci, karabiberi, maydanoz ve dereotunu da ekleyip etin rengi değişene kadar karıştırarak kavurunuz
1/4 su bardağı suyu ekleyip pirincin suyu çekmesi için 5 dakika daha pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip 2 yumurta akını ekleyiniz
Yumurta akının sertleşmemesi için harcı iyice karıştırıp bir kenara bırakınız
Enginarları hazırlamak için büyükçe bir tencereye 10 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un ve limon suyu koyarak iyice karıştırınız
Önce enginarların dış yapraklarını koparıp saplarını dibinden kesiniz
Kenarlarını elma soyar gibi temizleyiniz
Madeni bir kaşıkla içlerindeki tüylü kısmı da çıkardıktan sonra enginarları hazırladığınız karışımın içine atınız
Bütün enginarlar temizlendikten sonra, tenceredeki sudan çıkarıp hazırlamış olduğunuz harçla içlerini doldurunuz, içi doldurulmuş enginarları teker teker yağlı kağıda sararak doldurulmuş tarafı üste gelecek biçimde altı düz ve geniş bir tencereye diziniz
Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı ve tenceredeki unlu - limonlu sudan 1 su bardağı katıp tencerenin kapağını kapatarak harlı ateşe oturtunuz
10 dakika sonra ateşin altını kısıp, unlu - limonlu sudan 1 bardak daha katarak pişirmeğe devam ediniz
Pişme süresince aralıklı olarak (suyunu çektikçe) 3 bardak daha unlu - limonlu su ekleyiniz
Enginarlar piştikten sonra, yağlı kağıttan çıkarıp hemen servis ediniz
Not: Tereyağlı enginar dolmasını, enginarların üstüne yarımşar domates koyarak pilavla servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul