Yalnız Mesajı Göster

Tombul Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tombul Kabak Dolması



Tombul Kabak Dolması Tarifi - Tombul Kabak Dolması Nasıl Yapılır - Tombul Kabak Dolması Malzemeleri
Tombul Kabak Dolması


Elif Korkmazel


6 adet tombul kabak

1 adet soğan

1 çay bardağı pirinç

1/2 demet maydanoz ve dereotu

8-10 dal nane

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

15 su bardağı su

Tuz

Karabiber


Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip kapak yapın İçlerini oyun ve tuzla ovun Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp iyice karıştırın Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyunu koyun Orta ateşte 30 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla