06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Dolma
Zeytinyağlı Dolma Tarifi - Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Dolma Malzemeleri
ZEYTİNYAĞLI DOLMALAR
(Asma yaprağı, lahana, patlıcan, biber)
MALZEMELER:
-2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız )
-1 su bardağı zeytinyağ
-7- 8 adet soğan
-1 çorba kaşığı çam fıstığı
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-Yarım demet maydanoz, dereotu
-2 çay kaşığı kuru nane
-2 çay kaşığı tuz
-limon
-1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker
-Yarım kg yaprak (750 gr biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur
2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir
3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir
4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır
5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir
6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için)
7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir
|
|
|