Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Elma Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Elma Dolması



Piliçli Elma Dolması Tarifi - Piliçli Elma Dolması Yapılışı - Piliçli Elma Dolması Nasıl Yapılır - Piliçli Elma Dolması Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr siyah üzüm

2 çorba kaşığı sumak

200 ml su (kaynar)

2 çorba kaşığı pirinç

100 gr kuru kayısı

100 gr badem

600 gr Banvit Piliç Izgara Tava Kuşbaşı

6 adet sert elma

1 adet limonun suyu

200 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

2 çorba kaşığı su

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)


Üzüm ve sumağı kaynar su ile 15 dak kaynatın İyice ezip süzün Pirince üzerine çıkacak kadar ılık su koyup 15-20 dak bekletin ve unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın

Kayısıları ikiye bölün, ılık suda 30 dak bekletin Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını temizleyin ve iri doğrayın

Elmaların kabuklarını çok ince soyun, sap kısımlarından 1 cm, dip kısmından da 05 cm kalınlığında kapaklar kesin, çekirdekli kısımlarını temizleyerek elmaların her tarafına limon suyu sürün Saplı üst kapakları ayırın

Kıymaya su, çok az tuz, karabiber ve cevizi ilave edip iyice yoğurun Hazırladığınız içle elmaların içini sıkı olmayacak şekilde doldurun, saplı kapaklarla üstlerini kapatın

Kuşbaşı ete, kayısı ve bademi katıp harmanladıktan sonra yayvan bir tencereye yayın Etlerin arasına elma dolmalarını yerleştirin Üzüm suyunu ısıtın, 300 ml üzüm suyunu dolmaların ve etlerin üzerine gezdirin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20-25 dak pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla