Konu
:
Erzurum Usulü Zeytinyağlı Elma Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Erzurum Usulü Zeytinyağlı Elma Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurum Usulü Zeytinyağlı Elma Dolması
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Elma Dolması Yapılışı - Zeytinyağlı Elma Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Elma Dolması Malzemeleri
Malzemeler:
4 adet yeşil elma
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
3 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
4-5 dal maydonoz
4-5 yaprak nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Yapılışı:
Rendelenmiş soğanları, fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Yıkanmış pirinci ekleyin
1,5 kahve fincanı su ilave edip pirinçler diri kalacak şekilde pişirin
Şeker, tuz, kıyılmış nane ve maydonoz ekleyip karıştırın
Limon suyunu da ilave ettikten sonra soğumaya bırakın
Elmaları sivri uçlu ince bir bıçakla oyun
Hazırladığınız karışımı elmaların içine doldurun
Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul