Konu
:
Fasulyeli Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Fasulyeli Lahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulyeli Lahana Sarması
Fasulyeli Lahana Sarması tarifi - Fasulyeli Lahana Sarmasının yapılışı - Lahana Sarması Fasulyeli
Malzemeler
12 beyaz lahana yapragi
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 sogan, ince dogranmis,
100 gr kuru fasulye, geceden islatilmis
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kasigi domates salçasi
1 limonun suyu
Karabiber
Yapılışı:
Bir tencerede yagi isitin
Sogani ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alincaya kadar pisirin
Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin
Bir tasim kaynatin
Atesi kisip fasulyeler yumusuncaya dek 1 saat pisirin
Bu arada baska bir tencereye tuzlu su koyup bir tasim kaynatin
Lahana yapraklarinin sert kisimlarini ayirip ikiser ikiser kaynamis suya atarak kivrilabilir olana kadar haslayin
Dikkatlice süzüp, akan soguk suyun altinda tutun, sonra bir kagit havlu üstünde kurumaya birakin
Fasulyeleri süzüp tahta kasikla ezin
Fasulye püresinin içine domates salçasi, limon suyunun yarisi, tuz ve biberi katip karistirin
Fasulye kansiminindan bir yemek kasigini lahana yapraginin bas tarafina koyun, 2 tarafini kivirarak yuvarlayin
Böylece 8 adet lahana sarmasi hazirlayin
Kalan yapraklari büyük bir tencereye yerlestirin
Sarmalari üstüne koyun
Kalan limon suyunu sarmalarin üzerine gezdirin
Sarmalarin üzerini kapatacak kadar soguk su koyup tuz serpistirin
Dolmalarin üzerine bir porselen tabagi ters olarak yerlestirin
Tencerenin kapagini kapatip bir tasim kaynatin
Agir ateste l saat pisirin
Dolmalari sicak bir tabakta servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul