Yalnız Mesajı Göster

Etli Bütün Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bütün Lahana Dolması



Etli Bütün Lahana Dolması Tarifi - Etli Bütün Lahana Dolmasının Yapılışı - Lahana Dolması

Malzemeler

1 orta boy lahana (15 kg)

500 gr kuzu kuşbaşı

¼ paket margarin

3 soğan

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı domates salçası

3 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı kişniş

Karabiber

Tuz

Yapılışı


Lahananın dış yapraklarını temizleyin ve üst kısmını geniş bir kapak şeklinde kesip alın

Içini sebze oyacağı yardımıyla oyun

Soğanları temizleyip kıyın

Sarımsakları soyup ezin

Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun

Eti kavrulmakta olan soğana ilave edin

Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun

2 kaşık salçayı yarım çay bardağı su ile ezip ete ekleyin

Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin

Eti lahananın içine doldurup ayırdığınız parçayı üzerine kapatın ve tencereye alın

Kalan salçayı sıcak suda ezip tencereye ekleyin

Kaynayınca ateşi kısın

Sumak ve kişniş serpip 25 dakika pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla