Konu
:
Şıhıl Mahşi
Yalnız Mesajı Göster
Şıhıl Mahşi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şıhıl Mahşi
Şıhıl Mahşi Tarifi - Şıhıl Mahşi Yapılışı - Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır - Şıhıl Mahşi Malzemeleri
Malzemeler :
5 Kabak
250 Gr
Satır Kıyması
Yarım Su B
Pirinç
Yarım Su B
Bulgur
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Çorba K
Biber Salçası
1 Çorba K
Reyhan
1 Soğan
Dereotu
Maydanoz
Nane
Tuz
Su
Zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt
Hazırlanışı :
Kabakların altını ve üstünü kesin
İçlerini boşaltın
Yıkayıp kurulayın ve sıvıyağda yarı kıvamda kızartın
Kıymayı karıştırma kabına alın
Bulguru ve pirinci yıkayıp içine atın
Salçaları, doğranmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyin
Doğranmış soğanı, reyhanı, tuzunu ve zeytinyağını döküp iyice karıştırın
Kabakların içini hazırladığınız harçla doldurun
Tencereye dizin ve sıcak su ilave edin
Kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Bir kase yoğurdu çırpın
Servis tabağına aldığınız dolmaları yoğurtla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul