Yalnız Mesajı Göster

Satır Kıymalı Güzlek Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Satır Kıymalı Güzlek Dolması



Satır Kıymalı Güzlek Dolması Tarifi - Satır Kıymalı Güzlek Dolması Yapılışı - Satır Kıymalı Güzlek Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Satır Kıymalı Güzlek Dolması

Malzemeler:


10 Yeşil Tarla Biberi

300 Gr Kuzu Eti

3 Soğan

1,5 Su B Bulgur

1 Tutam Maydanoz

1 Tutam Dereotu

1 Tutam Nane

1 Çorba K Biber Salçası

1 Çorba K Domates Salçası

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ


Sosu İçin:

1 Çorba K Un

1 Çorba K Domates Salçası

Su

Tuz

Sıvıyağ


Özel Sosu İçin:

1 Limon

2 Diş Sarımsak

1 Tutam Nane

Tuz


Hazırlanışı


Kuzu etini zırhtan geçirip ince bir şekilde doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Soğanları içine rendeliyoruz Yıkanmış bulguru katıyoruz Maydanoz, dereotu ve naneyi doğrayıp ekliyoruz


Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve sıvıyağ koyup karıştırıyoruz Biberlerin kapak kısımlarını çıkartıp içlerine harcımızdan dolduruyoruz Çıkarmış olduğumuz kapakları üzerine kapatıyoruz


Sosu için, geniş bir tencereye un ve domates salçasını koyup kavuruyoruz Soğuk su döküp kıvamını açıyoruz Dolmaları tencereye koyuyoruz Üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdiriyoruz


Yarısını biraz geçecek kadar su döküyoruz Üzerine ters çevrilmiş tabak koyuyoruz Kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz Özel sosu için, 1 limon suyu, doğranmış nane, dövülmüş sarımsak ve biraz tuzu kasenin içine alıp karıştırıyoruz


Dolmalar pişmeye yakın sosu üzerine döküp pişirdikten sonra servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla