Yalnız Mesajı Göster

Labne Peynirli Saray Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labne Peynirli Saray Sarması



peynirli saray sarması - sarma çeşitleri - sarma yemekleri




Malzemeler :


5 yemek kaşıgı labne peyniri

1 demet pazı

1 su bardağı pirinç

100 g ton balığı konservesi

1 tutam kıyılmış dereotu

1 çay kaşığı toz zerdeçal

Tuz

Karabiber



Yapılışı:


Damarlarını ayıkladığınız pazı yapyraklarını haşlayarak süzün 1 su bardağı pirinci küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzünDerin bir kasede labne peyniri, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve ton balığını bir miktar tuz ekleyerek karıştırınStreç filmi mutfak tezgahına serin ve sıvı yağ ile yağlayarak üzerine haşlanan pazı yapraklarını döşeyinPazı yapraklarının üzerine haşladğınız pirinçleri eşit miktarda yayınSon olarak labne peynirili harcın tamamını pirinçlerin üzerine yayarak streç film yardımı ile rula haline getirinBuzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla