Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması



Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi - Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır - Nohutlu Kuru Patlıcan Dolmasının Yapılışı
Malzemeler:


20 adet kuru patlıcan

1 su bardağı haşlanmış nohut

250 gr dolmalık kıyma

2 adet orta boy soğan

1 çay bardağı pirinç veya dolmalık bulgur

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı tuz & 1 tatlı kaşığı karabiber

4 kaşık sıvıyağ


Sosu için :


1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

5-6 diş ince kıyılmış sarımsak

2-3 kaşık sıvıyağ


Hazırlanışı:


Kuru patlıcanları yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin Süzüp tekrar yıkayın Küçük bir tencerede suyu kaynatın ve patlıcanları ekleyip 10 dakika haşlayın Süzüp kenarda bekletin

Dolma içini hazırlamak için, soğanları küp küp doğrayın, üzerine yıkanmış pirinci, kıymayı, domates ve biber salçalarını, haşlanmış nohutu, nar ekşisini, sıvıyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın

Patlıcanları yarısına kadar dolma içiyle doldurup, tencerede ağızları yukarıya gelecek şekilde yerleştirin Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte pişirin

Küçük bir tavada yağı kızdırıp sarmısakları ekleyin Salça ve kuru naneyide ekleyip güzelce kavurun Dolmaların pişmesine yakın sosu patlıcanların üzerine gezdirin 5 dakika sonrada tencerenin altını kapatın Yanında isterseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla