Konu
:
Körili Ayva Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Körili Ayva Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Ayva Dolması
Körili Ayva Dolması Tarifi - Körili Ayva Dolmasının Yapılışı - Körili Ayva Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
3 adet ayva
500 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kuş üzümü
1 tatlı kaşığı köri
2 kaşık un
1 kaşık toz şeker
2 kaşık zeytinyağı
1 adet limon
1 tutam tuz
Yapılışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul