Konu
:
Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması
Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması Tarifi - Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması Nasıl Yapılır - Yabani Pirinçli Hindi Etli Erik Dolması Malzemeleri
YABANİ PİRİNÇLİ HİNDİ ETLİ SİYAH ERİK DOLMASI
30 g yabani pirinç
1/4 litre tuzsuz tavuk suyu ya et suyu ya da su
14 g siyah erik (çekirdekleri çıkarılmış)
60 g füme hindi ya da tavuk eti (ince kıyılmış)
bir tutam rendelenmiş hintcevizi
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısak
Pirinç ve tavuk suyu ya da et suyunu (ya da normal suyu), çift tabanlı bir tencereye koyun
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşe oturtarak, pirinci kabukları çatlayana kadar (50 - 60 dakika) ağır ağır kaynamaya bırakın
Pirinç bütün suyu çektikten sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın
Keskin bir bıçakla siyah erikleri uzunlamasına yarın
Füme hindi ya da tavuk etini haşlanmış pirince karıştırıp, hintcevizi, tuz ve karabiberi ekleyerek yeniden karıştırın
Hazırladığınız bu harcı bir tatlı kaşığıyla eriklerin içlerine doldurun
Erik dolmalarının üstüne ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısağı serpip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul